هر آنچه درباره پارچه برزنت باید بدانید، پارچه برزنت یک نوع پارچهی نخی است که از الیاف پنبه و پنبهای مخلوط با الیاف مصنوعی مانند پلیاستر یا ویسکوز تهیه میشود.
این پارچه به دلیل استفاده از الیاف مختلف، ویژگیهای منحصر به فردی دارد که آن را از سایر انواع پارچهها متمایز میسازد.
مطالب مرتبط: چادر برزنت
جنس پنبه که در تهیه پارچه برزنت استفاده میشود، این پارچه را نرم، مقاوم، و با دوام میکند.
از طرفی، اضافه کردن الیاف مصنوعی به آن مانند پلیاستر، باعث میشود که برزنت مقاومت بیشتری به چروک و انقباض پیدا کند و در عین حال لطیف باشد.
همچنین، الیاف ویسکوز به پارچه برزنت جذب رطوبت و تنفس بیشتری بخشیده و از آن جهت آسایش و راحتی بیشتر برای استفاده در فصول گرم و رطوبتزا مورد استفاده قرار میگیرد.
در نتیجه، ترکیبی از این جنسها، باعث میشود که پارچه برزنت دارای خصوصیات منحصر به فردی مثل لطافت، نرمی، مقاومت، جذب رطوبت، و دوام باشد. به علت این ویژگیها، این پارچه در طراحی لباسها و محصولات مختلف نساجی مورد توجه طراحان و مصرفکنندگان قرار گرفته است.
پارچه برزنت انواع مختلفی دارند
که براساس جنس پارچه و نوع کاربردی پارچه به دسته های مختلفی تقسیم می شوند و پارچه کانتینری از جمله این موارد می باشد که بدلیل ضخیم بودن و همچنین جنس خشنی که دارد برای ساخت چادر و کاور بسیار مناسب بوده و به دو نوع پنبه و پلی استر تقسیم می شود.
پارچه های برزنت در عرض ۱۰۰ تا ۲۰۰ سانتی متری و همینطور رنگ بندی های سبز، قهوه ای، خاکی تولید می شود و براساس نیاز کاربر در اوزان ۲۲۰ الی ۷۴۰ گرمی تولید می گردد و با اسامی یک لا نخ و شش لا نخ شناخته می شود.
ویژگی های پارچه برزنت
مقاومت:
پارچه برزنتی به دلیل ساختار مصنوعی خود، بسیار مقاوم در برابر آب، رطوبت، روغن و گرد و غبار و نور مستقیم خورشید است. این ویژگی آن را برای استفاده در لباسهای ورزشی و لباسهای کاری مناسب میسازد.
ضدآب:
یکی از مزیتهای بزرگ پارچه برزنتی این است که ضدآب است و نمیگذارد آب و رطوبت به داخل نفوذ کند. این ویژگی آن را در تولید پوشاک بارانی و تجهیزات محافظتی از باران مفید میسازد
سبک و بادوام:
پارچه برزنت به دلیل استفاده از الیاف مصنوعی، بسیار سبک وزن است و حمل و نگهداری آسانی دارد است. همچنین، این پارچه بر خلاف برخی از پارچههای طبیعی که به سرعت خراب میشوند، با دوام است
آسانی در نگهداری و شستشو:
پارچه برزنتی برخلاف برخی از پارچهها، نیاز به نگهداری و شستشوی ویژهای ندارد. معمولاً میتوان آن را به راحتی تمیزنمود و نیاز به اتو کردن ندارد.
انواع پارچه برزنت
برزنت معمولی:
این نوع برزنت ها پوششی هستند که برای محافظت از وسایل و تجهیزات ثابت طراحی شده اند، که معمولاً در فضای باز نگهداری می شوند.
برزنت معمولی ممکن است برای پوشش لوازم و یا محصولاتی مانند یونجه، ماشین آلات، قایق ها، ژنراتورها یا حتی مواد کمپینگ مورد استفاده قرار گیرد.
برزنت ترانزیتی:
برزنت های ترانزیتی برای پوشاندن و محافظت از بارهای پشت کامیون ها هنگام حمل بار استفاده می شود. بسته به نوع بار از نوع خاصی از برزنت ترانزیتی استفاده می شود. مثلا پارچه استفاده شده در بارهایی مانند حمل شن و ماسه، با بار هایی مانند حمل لوازم صنعتی حساس، حمل مواد دارویی، حمل مواد غذایی متفاوت است.
برزنت شمعی:
برزنت شمعی از پلی استر با مقاومت بالا ساخته شده است، این محصول پارچه ای ضد آب با روکش پلاستیک است که به عنوان پارچه پایه، با پوشش رزین خمیر پلی وینیل کلراید (PVC) تولید می شود. آنها پارچه ای سه لایه هستند که متشکل از یک تکه اسکریم ورقه شده بین دو ورق پلی وینیل (PVC) است. اسکریم ماده ای بافته شده است که می تواند از پنبه، فایبرگلاس، نایلون، پلی استر یا ترکیبی از این سه ماده ساخته شود.
برزنت نانو:
فناوری نانو علم و روشی جدید در تولید پارچه های برزنتی جدید است.
این فناوری به توانایی تولید برزنت ها در مقیاس نانومتر اشاره دارد؛ یعنی مقیاس و بافت برزنت با این روش به اندازه ای کوچک می شود که اجازه نفوذ هیچ عنصر بیرونی را به درونش نمی دهد، بنابراین باعث می شود مواد با دقت بسیار بالا در کنار یکدیگر آرایشی منظم داشته و خاصیتی کاملا ضد آب به برزنت بدهد.
برزنت نسوز:
پارچه برزنت نسوز را معمولا از پلی استر با مقاومت بالا تولید می کنند تا بتواند در برابر حرارت مقاومت کند و عمر طولانی تری داشته باشد. این نوع برزنت ها از نخ رشته پایه و در هر دو طرف با پوشش PVC با درجه حرارت UV تثبیت شده پوشش داده شده می شوند تا کیفیت پارچه تضمین شود.
کاربردهای پارچه برزنت
از کاربرد های پارچه برزنت میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- کاربرد های نظامی
- چتر،سایبان بالکنها و تراس آپارتمان ها برای
- جلوگیری از ورود اشعه نور خورشید و برف و باران به محیط داخلی
- روکش حفاظتی کامیون و وانت بارها
- چادراسکلتی (تونلی)
- روکش انواع وسایل کشاورزی
- انواع سازه چادری
- سقف موقت در استخر های روباز و سوله ها،
- کوله پشتی کوهنوردان،
- کاورمحافظ کولرهای آبی و گازی
پارچه برزنت کانتینری
یکی از انواع محبوب پارچه های برزنت ضد آب به شمار می رود. شما از این پارچه می توانید در مکان های مختلفی استفاده کنید و از کاربردهای فراوان آن بهره مند شوید. پارچه های کانتینری از کرباس تهیه می شود اما برای این که بتوان مقاومت پارچه را تا حد زیادی بالا برد در این پارچه از پلی استر و مواد و الیاف مصنوعی استفاده می شود.
وجود این الیاف در پارچه باعث می شود که پارچه در برابر نفوذ آب ، رطوبت ، نور خوشید و… مقاومت بالایی داشته باشد و مشکلی برای پارچه پیش نیاید. با وجود تمام مواردی که در بالا گفته شده می توان به این نتیجه رسید که پارچه های کانتینری در هر شرایطی می توانند مفید واقع شوند و نیازهای شما را در کمترین زمان برطرف کنند.
از پارچه کانتینری در محافظت از محموله های بهداشتی نیز استفاده می شود. به عنوان کاوری برای محافظت از ماشین های شخصی در برابر اشعه خورشید هم می توان از پارچه کانتینری استفاده کرد. به منظور تولید چادرهای مسافرتی هم می توان از پارچه کانتینری استفاده کرد و این پارچه با ویژگی ضد آب بودن، می تواند یکی از بهترین پارچه ها برای تولید این چادر باشد.
همچنین از پارچه کانتینری می توان برای عایق کاری مکان های مورد نظر و جلوگیری از اتلاف انرژی نیز استفاده کرد. هنگام جابه جایی ماشین آلات در کارخانه ها هم از پارچه کانتینری استفاده می شود و بدین صورت این ماشین آلات صدمه ای را متحمل نمی گردند. برای ساخت انواع آلاچیق ها هم می توان از این نوع پارچه بهره جست و در زیر سایه خنک آن نشست و از خنکای دلنشین ان لذت وافری برد. سازه های نمایشگاهی هم از دیگر موارد کاربرد این پارچه می باشد و می توان برای ساخت غرفه های آن از این سازه ها استفاده کرد.
پارچه برزنت ترانزیتی
پارچه ترانزیتی یکی از انواع پارچه های برزنت است و به دلیل اینکه در برابر شرایط جوی بسیار مقاوم بوده و می توان در محیط های بیرونی به راحتی از این پارچه استفاده کرد، از پرفروش ترین پارچه های برزنتی به شمار میرود. در تولید پارچه ترانزیتی که با نام مشمع کانتینری نیز معروف است، از پنبه و فلمنت استفاده شده که سبب مقاومت و عمر بالای این پارچه می شود. این نوع پارچه در دو مدل یکرو و دورو تولید و روانه بازار میگردد.
پارچه ترانزیتی بیشترین کاربرد را در حوزه حمل و نقل دارند، این نوع برزنت ها به خوبی از مواد و محصولات پشت کامیون و محفظه بار تریلرها محافظت می کنند. آنها کاملا ضد آب هستند و در برابر نور آفتاب به خوبی مقاومت می کنند. در هر شرایطی می توان از پارچه ترانزیتی و چادر ترانزیتی استفاده کرد تا از خیس شدن بار کامیون، یا از پرت شدن اشیاء پشت کامیون به جاده جلوگیری شود. پارچه این چادر از موادیکه تشکیل شده که از انعطاف پذیری بالایی برخوردار هستند و به راحتی باز و بسته می شوند.
نکات مهم در خرید پارچه برزنت
توجه به کیفیت پارچه های برزنتی از لحاظ تراکم بافت
نوع الیاف به کار برده شده در روند تولید و همچنین میزان استفاده از این الیاف
ضخامت و گرماژ پارچه های برزنتی و همچنین توجه به عرض های متنوع این پارچه ها
میزان مقاومت کششی و سایشی در پارچه های برزنتی با توجه به نحوه استفاده از این محصول
نوع استفاده و موارد کاربرد آن