کسادی بازار صنف چادردوزان و برزنت فروشان، ایلکا در تشریح وضعیت بازار چادردوزان و برزنت فروشان در نیمه اول سال ۱۴۰۲، تصریح کرد این موقعیت نشان از رکود و کسادی در بازار چادر و برزنت حکایت دارد.
جبار ایلکا، رئیس اتحادیه چادردوزان و برزنت فروشان در گفت و گو با پایگاه خبری اتفاق اصناف تهران، وضعیت بازار این صنف در نیمه ابتدایی سال ۱۴۰۲ را بسیار کساد توصیف کرد و گفت: وضعیت بازار از لحاظ تامین مواد اولیه و تقاضای خرید، به شدت بد و تاسف بار است. اجناس هر روز گران می شود و نظارتی بر کارخانه های تولید برزنت در بخش قیمت گذاری نیست.
ایلکا در ادامه گفت: از هفته گذشته تاکنون قیمت هر متر برزنت، ۱۰ هزار تومان افزایش یافته و بسیاری از هم صنفان ما که خرید قبلی از کارخانه داشتند، با تعدیل فاکتور مواجه شدند. در شرایطی که پنبه به عنوان مواد اولیه تولید برزنت عموما وارداتی است و با ارز نیمایی محاسبه میشود و از سوی دیگر به این دلیل که نظارتی بر قیمت گذاری نیست، نمی توان انتظار بهتری از بازار و تبیین وضعیت قیمتها داشت.
مطالب مرتبط: چادر برزنت
رئیس اتحادیه چادردوزان و برزنت فروشان در ادامه بیان کرد: عمده مشتریان ما رانندگان ماشینهای سنگین هستند که از چادر برزنتی به عنوان حفاظ بارهای خود استفاده میکنند. اما اکنون قیمتها آنقدر بالا رفته که این قشر، قدرت خرید ندارند، بنابراین بسیاری از آنها، چادرهای قدیمی خود را برای وصله دوزی می آورند.
این فعال صنفی در پایان گفت: بهبود اوضاع بازار زمانی رخ می دهد که شاخصهای کلان اقتصادی کشور، اوضاع خوبی داشته باشند.
مطالب مرتبط: پارچه برزنت
نوسانات نرخ ارز کنترل شود و قدرت خرید به اقتصاد خانوارها بازگردد. به بیان دیگر، وضعیت بازار چادر و برزنت نیز تابعی از موقعیت کلی بازار است و هر زمان که دیگر بازارها وضعیتی رو به بهبود را تجربه کنند، موقعیت این بازار هم مناسبتر خواهد بود.